Tips voor het snel verkopen van uw vakantiewoning

Het besluit is genomen, jullie gaan jullie vakantiehuisje verkopen. Hoewel het vaak een lastig besluit is en er vaak ook een hoop bij komt kijken is het vaak een weloverwogen besluit geweest. Maakt u bijvoorbeeld zelf niet genoeg gebruik van de woning, kunt u de financiële lasten niet meer dragen of wilt u de vakantiewoning inruilen voor een nieuw exemplaar. Wat de reden ook is een paar tips voordat u aan de verkoop begint kunnen natuurlijk nooit kwaad.

Tip 1: Geef je muren een likje verf

Een opgeknapte woning verkoopt vaak veel sneller dan een woning die er oud en slordig uit ziet. Geef de muren daarom voordat je de woning te koop zet nog een een likje verf. Kies hierbij voor een lichte kleur zodat de woning er fris en ruimer uit ziet. Dit scheelt al een hele hoop! 

Tip 2: Maak gebruik van leuke accessoires

Wanneer je gebruik maakt van accessoires zoals een klok, kussentjes, schilderij of een vaas met bloemen oogt de vakantiewoning gelijk een stuk aangenamer. Degene die de foto’s bekijkt of de woning bezichtigt zal zich hierdoor sneller op zijn gemak voelen.

Tip 3: Zorg voor professionele foto’s 

Foto’s die vanaf de juiste hoek en met de juiste belichting zijn gemaakt zijn een stuk professioneler. En zullen daarom voor een websitebezoeker sneller aanspreken. Het gebruik van een kwalitatieve camera is hierbij ook essentieel. Bent u nu zelf niet zo’n ster in fotograferen? Huur dan bijvoorbeeld een professionele fotograaf in. 

Tip 4: Ruim de vakantiewoning op

Het spreekt voor zich dat rommelige huisjes of chalets een stuk minder aanspreken dan nette opgeruimde woningen. Zorg er daarom voor dat er geen rondslingerend speelgoed, kleding of afwas in de weg ligt. Verder is het het beste als de meeste kasten leeg zijn zodat de bezoeker goed kan kijken hoeveel opbergruimte er is. 

Tip 5:  Maak de tuin en buitenruimte netjes

De eerste indruk van een vakantiewoning is vaak de belangrijkste, zorg er daarom voor dat het gazon, het terras of het balkon er netjes bij ligt. Dit is vaak toch het geen wat een bezoeker als eerste opvalt wanneer hij richting de woning loopt. 

Wilt u nog meer tips ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Andere tips

Helaas, er zijn geen andere tips gevonden...